1. ROĐENDAN KINA MAROF

171
  1. rođendan – KINO MAROF

Kino Marof, kino s dugogodišnjom tradicijom te svojevremeno kao jedini oblik edukacije i zabave ovog oblika, u prosincu 2017. g. otvorilo je svoja vrata nabavkom digitalnog projektora i pripadajućeg ozvučenja, i to zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 300.000kn, sredstvima iz proračuna grada Novog Marofa u iznosu od 60.000kn te vlastitim sredstvima u iznosu od 15.000kn

  1. u lipnju ponovno zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture koje je ovaj puta dodijelilo 100.000kn, sredstvima iz proračuna grada Novog Marofa u iznosu od 40.000kn te vlastitim sredstvima POU Novi Marof u iznosu od 18.000kn, Kino Marof je predstavilo novo veliko srebrno kino platno kako bi doživljaj gledanja i slušanja filma u Kinu Marof doista bio jedinstven.
    U tih 12 mjeseci kroz Kino Marof prošlo je 6075 osoba, od kojih najviše djece, budući da su prvotno filmovi birani kako bi dječji program bio zadovoljen.
    Posjetitelji su do sada u Kinu Marof mogli vidjeti 24 animirana filma, 10 SF filmova, 5 komedija, 7 drama, 7 horor film te 5 dječjih filmova, a Kino Marof sudjelovalo je u četiri manifestacije kao član Kino mreže, a to su Dani smijeha čehoslovačke komedije u svibnju, Animafest u sklopu Dana grada u lipnju, Renez vous au cinema u sklopu Dječjeg tjedna početkom listopada te Svjetski dan audiovizualne baštine 27.10.
    Možemo se pohvaliti da smo trenutno u Projektu Sedmi kontinent Udruge djeca susreću umjetnost te da će kroz Kino Marof proći više stotina djece iz 15ak škola Varaždinske županije koji će svoje satove medijske kulture održati upravo u Kinu Marof.

U utorak 4.12. Kino Marof slavi svoj 1. rođendan

PROGRAM kojeg smo pripremili počinje u subotu 1.12.2018 kada ćemo prvi puta u Kinu Marof imati i 3D projekciju animiranog sink. filma KRŠ I LOM2: RALPH RUŠI INTERNET u 16:00 sati (ULAZNICA 30,00kn),  dok će u 19:00 sati biti projekcija igranog glazbenog filma ZVIJEZDA JE ROĐENA (ulaznica 20,00kn)
UTORAK, 4.12.2018. – 1. ROĐENDAN KINA MAROF, obilježit ćemo s dvije besplatne projekcije:

16:00 ČUDO (WONDER), igrani film, drama

18:00 PROSLAVA 1. ROĐENDANA – hol Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“

19:00 KUĆA MAGIČNOG SATA, igrani film, fantazija, obiteljski
Cijena kino ulaznica u Kinu Marof 20,00 kuna, osim posebnih projekcija kao što su pretpremijere, ljetno kino, 3D projekcije kada je cijena ulaznice 30,00kn,  i kao takvi slovimo za najjeftinije Kino u bližoj i daljnjoj okolici.

Pučkom otvorenom učilištu Novi Marof kino djelatnost samo je jedna u nizu aktivnosti i djelatnosti koju provodimo samostalno i u suradnji s ostalim gradskim ustanovama te je katkada izuzetno teško u sve ugurati i projekcije filmova. Unatoč tome kako i naša strategija i vizija kaže – profesionalnost, jedinstvenost, posebnost… naše su vrijednosti i kao takvi ćemo nastaviti raditi i dalje.

„Film je snažno sredstvo kada je u pitanju njegov utjecaj na mase, osobito na mlađu populaciju jer oblikuje ponašanje, nameće ideje, uzrokuje određene emocije i, što je najvažnije, daje privid stvarnoga svijeta.  Filmovi i filmski likovi prenose pozitivne poruke i ideje te se djeca i mladi poistovjećuju s filmskim likovima, a odrasli uče na njihovim pogreškama, stoga je od izuzetne važnosti razvijati medijsku pismenost, kulturu i odgoj.“

U KINU JE LJEPŠE, U KINU MAROF NAJLJEPŠE.

Podijeli objavu